Reklama
  • Piątek, 4 września 2015 (14:00)

    Drobiowa rolada ze śliwką

Składniki dla 4 osób: 2 piersi kurczaka • 20 dag suszonych śliwek • 2 łyżki masła • sałata • listki bazylii • tymianek • sól • pieprz • olej

Reklama

1. Masło rozgrzej na patelni, podduś pokrojone w paski śliwki. Piersi natnij wzdłuż, ale nie do końca, tak aby powstał duży kotlet. Delikatnie rozbij tłuczkiem. Mięso posyp solą i pieprzem. Na mięsie ułóż farsz, mocno zwiń roladę, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Tak samo zrób z drugą piersią.

2. Roladki ułóż na folii spożywczej i mocno zwiń, skręcając końce (tak jak pakuje się cukierki) i zakręcając nitką. Gotuj we wrzącej wodzie 20 minut. Wyjmij, odpakuj, pokrój w plastry. Roladę możesz też upiec w żaroodpornym naczyniu z dodatkiem łyżki oleju i kilku łyżek wody. Rolada może być przystawką oraz doskonałym dodatkiem do kanapek i sałatek. Udekoruj bazylią.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień
Więcej na temat:rolada

Zobacz również

  • Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 2 szklanki mleka, olej, 2 łyżki sosu sojowego, sól, 1-2 ząbki czosnku, pieprz, 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego, 1 średnia cukinia, zioła, 2 marchewki, pół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.