Reklama
  • Czwartek, 15 maja 2014 (13:05)

    Devolay z natką

Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, kostka masła, pół pęczka natki, sól, pieprz, słodka mielona papryka, szklanka mąki, szklanka bułki tartej, 3 jajka, olej

Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyj, osusz, podziel na 4 części. Każdą rozbij przez folię. Oprósz solą, pieprzem, papryką. Drobniutko posiekaj natkę pietruszki. Schłodzone masło pokrój w paseczki.

Na każdym płacie mięsa ułóż paseczki masła, posyp posiekaną natką. Zwiń w rulon, zepnij wykałaczkami.

Reklama

Roztrzep jajka. Kotlety zanurzaj w mące, jajku oraz bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju. Podaj z ryżem lub ziemniakami z wody. Zamiast pietruszki, możesz dodać do farszu trochę kolendry.

Marta Druć z Sokółki

Takie jest życie
Więcej na temat:Piersi | z | Marta | sok | dru | DRUKPAK

Zobacz również

  • Piersi z żurawiną

    Składniki: 3 piersi z kurczaka, 9 łyżek żurawiny, czosnek, 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, przyprawa Kulinarne Inspiracje: kurczak ze śliwką w boczku lub suszone: czosnek, papryka, tymianek,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.