-
Czwartek, 15 maja 2014 (13:05)
Devolay z natką
Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, kostka masła, pół pęczka natki, sól, pieprz, słodka mielona papryka, szklanka mąki, szklanka bułki tartej, 3 jajka, olej
Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyj, osusz, podziel na 4 części. Każdą rozbij przez folię. Oprósz solą, pieprzem, papryką. Drobniutko posiekaj natkę pietruszki. Schłodzone masło pokrój w paseczki.
Na każdym płacie mięsa ułóż paseczki masła, posyp posiekaną natką. Zwiń w rulon, zepnij wykałaczkami.
Roztrzep jajka. Kotlety zanurzaj w mące, jajku oraz bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju. Podaj z ryżem lub ziemniakami z wody. Zamiast pietruszki, możesz dodać do farszu trochę kolendry.
Marta Druć z Sokółki

Czytaj również
Zobacz również
-
Skład na 4 porcje: ● 4 udka kurczaka ● 2 łyżki miodu ● oliwa z oliwek ● 300 g pieczarek ● 700 g młodych ziemniaków ● cytryna ● sól i pieprz do smaku ● główka czosnku ● 2–3 gałązki rozmarynu więcej
Twój komentarz może być pierwszy