Reklama
  • Czwartek, 15 maja 2014 (13:05)

    Devolay z natką

Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, kostka masła, pół pęczka natki, sól, pieprz, słodka mielona papryka, szklanka mąki, szklanka bułki tartej, 3 jajka, olej

Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyj, osusz, podziel na 4 części. Każdą rozbij przez folię. Oprósz solą, pieprzem, papryką. Drobniutko posiekaj natkę pietruszki. Schłodzone masło pokrój w paseczki.

Na każdym płacie mięsa ułóż paseczki masła, posyp posiekaną natką. Zwiń w rulon, zepnij wykałaczkami.

Reklama

Roztrzep jajka. Kotlety zanurzaj w mące, jajku oraz bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju. Podaj z ryżem lub ziemniakami z wody. Zamiast pietruszki, możesz dodać do farszu trochę kolendry.

Marta Druć z Sokółki

Takie jest życie
Więcej na temat:Piersi | Marta | sok | dru | DRUKPAK

Zobacz również

  • Składniki: 1 papryczka chili, tymianek, 1 kg skrzydełek, sól, pieprz, 1 łyżka curry, 500 ml kefiru, 4 ząbki czosnku, mąka kukurydziana, olej, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag sera z pleśnią, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.