-
Czwartek, 15 maja 2014 (13:05)
Devolaje z mozzarellą
Składniki: podwójny filet z piersi kurczaka, mała mozzarella, 1/4 pęczka natki pietruszki, trochę koperku, sól, pieprz, bułka tarta, olej, jajko
Przygotowanie: Filety z kurczaka umyj, osusz, przekrój na pół (aby powstały 4 porcje). Połóż na nie przeźroczystą folię i delikatnie rozbij, np. trzonkiem noża na cienkie płaty. Każdy oprósz solą oraz pieprzem.
Ser mozzarella przekrój na 4 plasterki. Posiekaj koperek i natkę pietruszki. Na każdy płat połóż plasterek sera, posyp koperkiem oraz natką, zwiń mięso.
W miseczce roztrzep jajko. Na drugi talerz wsyp bułkę tartą. Kotlety zanurzaj w jajku, potem obtocz w bułce tartej. Rozgrzej olej. Smaż kotlety na małym ogniu, na złoty kolor i od razu serwuj.
Podaj z ziemniakami oraz surówką. Zamiast mozzarelli możesz użyć dowolnego sera żółtego. Do bułki tartej możesz dodać trochę pokruszonych płatków kukurydzianych lub mielonych orzechów.
Porcje 4 Przygot. 25 min Cena 3,30 zł Kalorie 235 kcal
Małgorzata Łątka z Burzyna

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki na 6 porcji: 12 skrzydełek, 1 kg ziemniaków, 2-3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki curry, 1 łyżka kurkumy, 2-3 łyżki miodu, sól, pieprz, mielona słodka i ostra papryka, olej. więcej
Twój komentarz może być pierwszy