Reklama
  • Czwartek, 15 maja 2014 (13:05)

    Devolaje z mozzarellą

Składniki: podwójny filet z piersi kurczaka, mała mozzarella, 1/4 pęczka natki pietruszki, trochę koperku, sól, pieprz, bułka tarta, olej, jajko

Reklama

Przygotowanie: Filety z kurczaka umyj, osusz, przekrój na pół (aby powstały 4 porcje). Połóż na nie przeźroczystą folię i delikatnie rozbij, np. trzonkiem noża na cienkie płaty. Każdy oprósz solą oraz pieprzem.

Ser mozzarella przekrój na 4 plasterki. Posiekaj koperek i natkę pietruszki. Na każdy płat połóż plasterek sera, posyp koperkiem oraz natką, zwiń mięso.

W miseczce roztrzep jajko. Na drugi talerz wsyp bułkę tartą. Kotlety zanurzaj w jajku, potem obtocz w bułce tartej. Rozgrzej olej. Smaż kotlety na małym ogniu, na złoty kolor i od razu serwuj.

Podaj z ziemniakami oraz surówką. Zamiast mozzarelli możesz użyć dowolnego sera żółtego. Do bułki tartej możesz dodać trochę pokruszonych płatków kukurydzianych lub mielonych orzechów.

Porcje 4 Przygot. 25 min Cena 3,30 zł Kalorie 235 kcal

Małgorzata Łątka z Burzyna

Takie jest życie
Więcej na temat:z | filety | ser | Lorie | ceny | mozzarella | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 duży kubek jogurtu naturalnego typu greckiego (ok. 40 dag), 1 jajko, mąka pszenna do panierowania, olej do smażenia. Przyprawy: 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.