Reklama
  • Poniedziałek, 26 maja 2014 (14:06)

    Chrupiące piersi z kurczaka w miodowej panierce

Składniki: podwójna pierś z kurczaka, 4 łyżki śmietany, 2 łyżki miodu, jajko, sól, paczka płatków kukurydzianych miodowych z orzeszkami.

1. Delikatnie rozbijam pierś, kroję ją na paski. Robię marynatę ze śmietany i miodu. Obtaczam w niej kurczaka i wstawiam do lodówki na 2 godziny.

2. Płatki kukurydziane rozdrabniam (np. w torebce śniadaniowej, wałkiem do ciasta). Jajko roztrzepuję w osobnej miseczce.

Reklama

3. Przygotowuję blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Paski kurczaka obtaczam najpierw w jajku a następnie w płatkach kukurydzianych i układam na blasze.

4. Kawałki kurczaka piekę 20 min w temperaturze 200°C. Słodkie nugetsy podaję z sosem tajskim chili oraz pieczonymi ziemniakami.

Przygotowanie 40 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 5 porcji.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Czesława Ulas z Pabianic

Więcej na temat:z | przepis | Piersi | pierś

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 4 nóżki z kurczaka • 2 ząbki czosnku • łyżeczka majeranku • łyżeczka słodkiej czerwonej papryki • 4 łyżki oleju • 50 dag ziemniaków • 2 czerwone cebule • cytryna • świeży... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.