Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (10:00)

    Składniki: 2 duże piersi kurczaka, ok. 35 dag jogurtu greckiego, 2 łyżki ziół prowansalskich, łyżeczka bazylii, 8-10 dag mieszanki ziaren (np. siemienia lnianego, nasion dyni, sezamu, słonecznika), łyżeczka przyprawy do kurczaka, sól, pieprz, oliwa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (10:00)

    Składniki: 2 duże piersi kurczaka, szklanka maślanki naturalnej, łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego albo kolorowego, szczypta chili, łyżeczka słodkiej papryki, ząbek czosnku, 20 dag płatków kukurydzianych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (08:00)

    Składniki na 1 porcję: 20 dag miąższu z dyni hokkaido, 10 dag filetu z kurczaka, 4 dag mieszanki ryżu dzikiego i białego, 100 ml soku pomarańczowego, najlepiej świeżo wyciśniętego , 3 gałązki natki pietruszki, 1 łyżeczka oleju do smażenia, czarny pieprz mielony, sól morska.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 dynia piżmowa (ok. 80 dag), 60 dag filetów z kurczaka, 2 żółte papryki, 25 dag marchewek, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 czerwona papryczka chili, 1 cytryna, 2–3 łyżki oleju sezamowego, sól morska, pieprz czarny mielony, 2–3 łyżki sosu sojowego, 6 gałązek natki pietruszki, czerwona papryka chili do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 duży sprawiony kurczak (ok. 1,80 kg), 20 dag wątróbek drobiowych, 20 dag pieczarek, 2 czerstwe małe kajzerki (razem ok. 10 dag), 280 ml mleka do namoczenia bułek, 2 jajka, 10 dag masła, 2 łyżki oleju, 2–3 ząbki czosnku, 2 cytryny, 1-2 łyżki konfitury morelowej, suszona natka pietruszki i koperek, sól, czarny pieprz, gałka muszkatołowa, szałwia do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 sprawiony kurczak (ok. 1,5 kg), 5 gałązek natki pietruszki, 4 gałązki kolendry, 8 gałązek tymianku, sok z 1/2 cytryny, 3 łyżki oliwy, drobna sól, pieprz, ok. 2 i 1/2 kg grubej soli morskiej, 2 białka kurzych jajek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (11:00)

    Składniki: 8 podudzi kurczaka, 2 średnie czerwone cebule, 6-8 ząbków czosnku, 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny, po 2 gałązki rozmarynu i tymianku, 4 łyżki masła, 80 dag dyni pokrojonej w kosteczkę (bez skóry i pestek), sól, pieprz lmielona słodka papryka, 4 łyżeczki łagodnej przyprawy curry, oliwa do polania warzyw

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag mrożonego zielonego groszku, 60 dag filetów z kurczaka, 50 dag ziemniaków, 4 łyżki oleju słonecznikowego, 5 dag słodkiej śmietany 30 proc., 50 ml mleka, 4 łyżki gotowego pesto bazyliowego, sól, pieprz mielony, cząstki cytryny do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki na 6 porcji: 1 puszka ciecierzycy, 80 dag dyni hokkaido, 50 dag filetu z kurczaka, 40 dag jabłek, 10 dag orzeszków ziemnych, 2 duże cebule, 600 ml bulionu warzywnego, 1 puszka mleka kokosowego, po 1/2 pęczka szczypiorku i kolendry, 1 łyżeczka mielonego kminku, 4 łyżki oleju, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 puszka cieciorki, 4 filety z kurczaka, 35 dag marchwi, 2 pomidory, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 200 ml bulionu warzywnego, 8 gałązek natki pietruszki, 15 dag jogurtu, 1 łyżeczka mąki kukurydzianej, oliwa, olej sezamowy, kawałek (ok. 3 cm) imbiru, 1 łyżeczka curry, 3/4 łyżeczki kminku, kardamon, cukier, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0