Reklama
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Składniki dla 6 osób: Tuszka kurczaka • 1/2 l piwa • słodka i ostra papryka w proszku • 2 łyżki oleju • czosnek granulowany • zioła prowansalskie • 1/2 szklanki rodzynek • 1/2 szklanki suszonej żurawiny • 10 suszonych moreli • łyżka masła • cebula • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Składniki dla 4 osób: 50 dag piersi z kurczaka • pęczek cebuli dymki • 2 limonki • puszka mleka kokosowego • kawałek świeżego imbiru • papryczka chilli • 3 łyżki oleju sezamowego lub rzepakowego • 1/2 fenkuła • 3 ząbki czosnku • łyżka sosu sojowego • 4 łyżki śmietany 18 proc. • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 16 stycznia (08:00)

    Składniki: ok. 50 dag piersi kurczaka, kg ziemniaków, 70 dag dyni Hokkaido, 4 duże cebule, duża marchewka, 500 ml kremówki, sól do smaku, szczypta kurkumy, olej aromatyzowany np. chili albo bazylią i czosnkiem, 3 łyżki natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 stycznia (13:05)

    Składniki na 2 porcje: ■ duża pierś kurczaka ■ 30 dag kapusty kiszonej ■ cebula ■ 20 dag kurek mrożonych ■ sól ■ pieprz ■ 2 liście laurowe ■ 2 ziela angielskie ■ masło klarowane.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (10:00)

    Składniki: 2 duże piersi kurczaka, ok. 35 dag jogurtu greckiego, 2 łyżki ziół prowansalskich, łyżeczka bazylii, 8-10 dag mieszanki ziaren (np. siemienia lnianego, nasion dyni, sezamu, słonecznika), łyżeczka przyprawy do kurczaka, sól, pieprz, oliwa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (10:00)

    Składniki: 2 duże piersi kurczaka, szklanka maślanki naturalnej, łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego albo kolorowego, szczypta chili, łyżeczka słodkiej papryki, ząbek czosnku, 20 dag płatków kukurydzianych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (08:00)

    Składniki na 1 porcję: 20 dag miąższu z dyni hokkaido, 10 dag filetu z kurczaka, 4 dag mieszanki ryżu dzikiego i białego, 100 ml soku pomarańczowego, najlepiej świeżo wyciśniętego , 3 gałązki natki pietruszki, 1 łyżeczka oleju do smażenia, czarny pieprz mielony, sól morska.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 dynia piżmowa (ok. 80 dag), 60 dag filetów z kurczaka, 2 żółte papryki, 25 dag marchewek, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 czerwona papryczka chili, 1 cytryna, 2–3 łyżki oleju sezamowego, sól morska, pieprz czarny mielony, 2–3 łyżki sosu sojowego, 6 gałązek natki pietruszki, czerwona papryka chili do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 duży sprawiony kurczak (ok. 1,80 kg), 20 dag wątróbek drobiowych, 20 dag pieczarek, 2 czerstwe małe kajzerki (razem ok. 10 dag), 280 ml mleka do namoczenia bułek, 2 jajka, 10 dag masła, 2 łyżki oleju, 2–3 ząbki czosnku, 2 cytryny, 1-2 łyżki konfitury morelowej, suszona natka pietruszki i koperek, sól, czarny pieprz, gałka muszkatołowa, szałwia do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 sprawiony kurczak (ok. 1,5 kg), 5 gałązek natki pietruszki, 4 gałązki kolendry, 8 gałązek tymianku, sok z 1/2 cytryny, 3 łyżki oliwy, drobna sól, pieprz, ok. 2 i 1/2 kg grubej soli morskiej, 2 białka kurzych jajek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0