Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:00)

    Składniki na 2 porcje: ● opakowanie warzyw na patelnię ● pierś kurczaka (ok. 250 g) ● 2-3 łyżki kukurydzy z puszki ● szklanka wrzącej wody ● 1/2 szklanki ryżu ● 2 łyżki oleju rzepakowego ● łyżeczka słodkiej papryki ● 1/2 łyżeczki ostrej papryki ● łyżka sosu sojowego ● łyżeczka przyprawy chińskiej „5 smaków”.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Skład na 5 porcji: 500 g piersi kurczaka, 1,5 opakowania kalerosse, 330 ml śmietanki kremówki, liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, ząbek czosnku, szklanka warzywnego bulionu, sól i pieprz, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Skład na 6 porcji: ● 6 udek kurczaka ● 3 soczyste pomarańcze ● 3 ząbki czosnku ● słodka, ostra i wędzona papryka w proszku ● oliwa z oliwek ● łyżeczka płynnego miodu ● sól i pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 2 średnie bakłażany, 2 czerwone papryki, 60-70 dag filetów z kurczaka, 1 mała cebula, 3 ząbki czosnku, 15 dag twardego żółtego sera (najlepiej parmezanu), 15 dag mozzarelli, sól, pieprz, mielona papryka słodka i ostra, suszone oregano i bazylia, oliwa do smażenia i posmarowania bakłażanów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 8 gałązek tymianku ● 3 łyżki miodu ● 2 łyżki octu balsamicznego ● 2 łyżki oliwy ● sól ● pieprz ● 4 piersi kurczaka ● szklanka zielonej soczewicy ● 400 g dyni ● 4 łodygi selera naciowego ● 4 czerwone cebule.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Składniki dla 4 osób: Kurczak: 8 nóg kurczaka • pół łyżeczki majeranku • szczypta czosnku granulowanego • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku • imbir w proszku • chilli • gałka muszkatołowa • olej • sól • pieprz. Sos: 2 czerwone papryki • żółta papryka • 2 cebule • 2 pomidory • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • łyżka ketchupu • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki: Tuszka kurczaka (ok. 1,9 kg). Marynata: płaska łyżka soli • łyżeczka czerwonej papryki • 2 łyżeczki przyprawy gyros • łyżeczka pieprzu cytrynowego • 8 łyżek oliwy • 1/4 szklanki octu winnego. Dodatkowo: 2 cebule • 3 ząbki czosnku • zioła: mięta, bazylia, rozmaryn. Na warzywa pieczone: batat • 1/2 dyni hokkaido • cebula czerwona • 3 ziemniaki • 6 łyżek oliwy • łyżeczka oregano • łyżeczka bazylii suszonej • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki: 1 pierś z kurczaka • 2 plastry (po 1,5 cm) żółtego sera • pomidor • 1/2 czerwonej papryki • 2 ogórki konserwowe • 3 łyżki majonezu • łyżka koncentratu pomidorowego • 2 jajka • bułka tarta do panierki • olej do smażenia • sól, pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (11:05)

    Składniki na 10 porcji: 10 skrzydełek z kurczaka, 3 łyżki oliwy, 5 łyżek miodu, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka chili. Sos: 1 puszka pomidorów bez skórki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu winnego, sól, chili, cukier, cynamon.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Składniki na 4 porcje: ● filet z piersi kurczaka ● 2 pory ● sok z cytryny ● sól ● pieprz ● 2 łyżki oliwy ● świeże zioła (oregano, natka pietruszki, bazylia, tymianek) ● ryż.

    Czytaj więcej Komentarzy:0