Reklama
  • Wtorek, 14 marca (13:00)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mięsa kurczaka lub indyka, 1 puszka białej fasoli, 4 brzoskwinie z kompotu, 15 dag mrożonej zielonej fasolki, 2 cebule dymki, 2-3 łyżki gęstej śmietany 18%, 2 szkl. bulionu, 1 łyżeczka ostrej musztardy, 100 ml białego wytrawnego wina, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki suszonego tymianku, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, po szczypcie soli i czarnego pieprzu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:00)

    Składniki na 4-5 porcji: 2 średniej wielkości podwójne piersi z kurczaka, 40 dag mieszanych ulubionych warzyw (np. brokuły, marchewki, kukurydza, podgotowane ziemniaki, cukinia, papryka), 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego oregano, po 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich i suszonego tymianku, 100 ml wytrawnego białego wina, 2 łyżki startego sera typu parmezan, sól, pieprz, oliwa, garść rukoli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:00)

    Składniki na 4-5 porcji: 50-60 dag dowolnego mięsa drobiowego, 6 pasków marynowanej papryki, 1/3 puszki pokrojonych pomidorów, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, garść ciemnych rodzynek, 1 łyżeczka wędzonej papryki, 2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego, 1 szkl. bulionu, 2 łyżki oleju, 2-3 łyżki posiekanej zieleniny; biały sos: 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany, po szczypcie granulowanego czosnku i białego pieprzu, 1 łyżeczka octu balsamicznego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:00)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi z indyka lub kurczaka, 30 dag pieczarek, 1 cienki por (tylko biała część), 1/2 szkl. krojonych pomidorów z puszki, 1 mały seler, 1 marchew, 300 ml bulionu warzywnego, 1/2 szkl. śmietany 18%, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła, 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki, sól, listki bazylii do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 marca (13:00)

    Składniki na 2 porcje: ● opakowanie warzyw na patelnię ● pierś kurczaka (ok. 250 g) ● 2-3 łyżki kukurydzy z puszki ● szklanka wrzącej wody ● 1/2 szklanki ryżu ● 2 łyżki oleju rzepakowego ● łyżeczka słodkiej papryki ● 1/2 łyżeczki ostrej papryki ● łyżka sosu sojowego ● łyżeczka przyprawy chińskiej „5 smaków”.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Skład na 5 porcji: 500 g piersi kurczaka, 1,5 opakowania kalerosse, 330 ml śmietanki kremówki, liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, ząbek czosnku, szklanka warzywnego bulionu, sól i pieprz, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Skład na 6 porcji: ● 6 udek kurczaka ● 3 soczyste pomarańcze ● 3 ząbki czosnku ● słodka, ostra i wędzona papryka w proszku ● oliwa z oliwek ● łyżeczka płynnego miodu ● sól i pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 2 średnie bakłażany, 2 czerwone papryki, 60-70 dag filetów z kurczaka, 1 mała cebula, 3 ząbki czosnku, 15 dag twardego żółtego sera (najlepiej parmezanu), 15 dag mozzarelli, sól, pieprz, mielona papryka słodka i ostra, suszone oregano i bazylia, oliwa do smażenia i posmarowania bakłażanów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Składniki na 4 porcje: 8 gałązek tymianku ● 3 łyżki miodu ● 2 łyżki octu balsamicznego ● 2 łyżki oliwy ● sól ● pieprz ● 4 piersi kurczaka ● szklanka zielonej soczewicy ● 400 g dyni ● 4 łodygi selera naciowego ● 4 czerwone cebule.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Składniki dla 4 osób: Kurczak: 8 nóg kurczaka • pół łyżeczki majeranku • szczypta czosnku granulowanego • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku • imbir w proszku • chilli • gałka muszkatołowa • olej • sól • pieprz. Sos: 2 czerwone papryki • żółta papryka • 2 cebule • 2 pomidory • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • łyżka ketchupu • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0