Reklama
  • Wtorek, 6 grudnia 2005 (14:20)

    800 g piersi kurczaka (1 pierś na osobę); 1 jajko; 1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół - majeranek, oregano, tymianek; ćwierć łyżeczki mieszanki tychże ziół suszonych; 1 ząbek czosnku; 1 łyżeczka soku z cytryny; mąka do panierowania; tarta bułka; 100 g masła; olej; sól, biały pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2005 (14:28)

    Składniki: 4 udka z kurczaka, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag świeżych liści szpinaku, 3 ząbki wyciśniętego czosnku, 5 dag sera Gorgonzola, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml białego wina, 200 ml śmietany 36 proc., tymianek, gałka muszkatołowa, biały pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2005 (14:26)

    Składniki: 4 udka z kurczaka, 10 dag chudego pokrojonego boczku, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag czerwonej papryki, 5 dag przecieru pomidorowego, 100 ml czerwonego wina, 100 ml bulionu, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 50 ml oliwy z oliwek, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 11 marca 2004 (12:32)

    600 g mielonego mięsa z kurczaka; 1 jajko; 4 ząbki czosnku; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; świeże zioła (natka pietruszki, koperek); 1 łyżka ziół suszonych, do wyboru: majeranek, tymianek, oregano; wywar do gotowania pulpetów (może być z kostki); sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 2 lutego 2004 (12:26)

    Najlepiej smakuje z ryżem i surówką z czerwonej kapusty.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 września 2002 (20:56)

    40 dag filetów z kurczaka; 3 łyżki mąki; 1 jajko; 7 dag posiekanych migdałów; 1 słoik kompotu ze śliwek; 2 goździki; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 1/4 litra czerwonego wytrawnego wina; sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0