Reklama
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (08:05)

    Składniki na 6 porcji: 1 sprawiony kurczak (ok. 1 i 1/2 kg), 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 50 dag marchewki, 10 dag wędzonego boczku, 1 puszka białej fasoli, 4 łyżki oleju słonecznikowego, 500 ml bulionu drobiowego, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 1 łyżka cukru, 2 łyżki octu owocowego, 1 mały pęczek natki pietruszki, słodka papryka w proszku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (13:00)

    Składniki na 8 porcji: • 80 dag ziemniaków • podwójna pierś z kurczaka • 30 dag sera gouda • zielona papryczka jalapeno • dymka • łyżka masła • suszony rozmaryn • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (08:05)

    Skład na 4 porcje: ● Podwójny filet z kurczaka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 400 g pieczarek, 2 czerwone papryki, cebula, masło, 1/2 pęczka szczypiorku, sól, pieprz, papryka mielona, suszona bazylia, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 listopada 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 12 podudzi z kurczaka (ew. 6 podudzi oraz 1 podwójny filet z piersi kurczaka), 4 jajka, mąka do oprószenia, 30 dag wiórków kokosowych, 8 łyżek oleju, 2 awokado, sok wyciśnięty z 2 pomarańczy, 150 ml gęstej kwaśnej śmietany, grubo utłuczony kolorowy pieprz, 2 zielone papryki, 600 ml łagodnego keczupu, cukier, sos tabasco, sól, czarny pieprz, natka pietruszki, liście sałaty oraz cząstki pomarańczy do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 listopada 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcji: 12 skrzydełek kurczaka, 5 łyżek pikantnego keczupu, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1-2 łyżki oleju, 12 plasterków chudego wędzonego boczku (ew. bekonu), sól, mielony czarny pieprz, po sporej szczypcie mielonych goździków, gałki muszkatołowej i cynamonu; Dodatkowo: 1 słoik (ok. 270 ml) pikantnej konfitury z mango lub moreli (ew. azjatycki sos słodko-kwaśny z kawałeczkami ananasa oraz pędami bambusa).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (15:05)

    1 sprawiony kurczak, 1 kg pomidorów, 1 chili, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 2 podłużne czerwone papryki, mąka do oprószenia mięsa, oliwa do smażenia, po 200 ml białego wina i bulionu drobiowego, słodka i ostra papryka w proszku, sól, pieprz, natka pietruszki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (15:00)

    2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 80 dag pomidorów, 4 łyżki oleju, sól, pieprz, 1 pęczek oregano, 2 udka kurczaka, 2 filety z piersi kurczaka, 250 ml białego wina, 1-2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 70-80 dag filetów z kurczaka, 300 ml jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, spora szczypta startej skórki cytrynowej, 8-10 słonych krakersów, 1 łyżka czarnuszki, sól, grubo mielony kolorowy pieprz, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 4 listopada 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: ● duży filet z kurczaka ● 30 dag miąższu dyni ● czerwona papryka ● 3 ząbki czosnku ● 100 ml oliwy ● 3 łyżki sosu sojowego ● zioła prowansalskie ● sól ● pieprz ● ostra papryka ● natka do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (08:00)

    Składniki na 5 porcje: • mała pierś kurczaka • kilka pomidorków koktajlowych • mała cukinia • kilka pieczarek • sól • zioła prowansalskie. Sos: • jogurt typu greckiego • 2 duże ząbki czosnku • sól • pieprz • po pół pęczka koperku i szczypiorku. Dodatkowo: • frytki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0